top of page

BEHANDLINGER TIL KVINDER

Vulvodyni er en fællesbetegnelse over forskellige smertetilstande i og omkring indgangen til skeden.

+
Endometriose

 

Endometriose er en ofte smerterfuld tilstand, hvor den slimhinde der findes inde i livmoderhulen også vokser i livmoderens muskulatur eller andre steder uden for livmoderen i æggestokke, æggeleder og bindevævet, tarmen, blæren. 

Det er normalt at det endometriske væv fortykkes, nedbrydes og bløder ved hver menstruation cyklus.

Ved menstruation strømmer menstruationsblodet indeholdende endometrieceller tilbage gennem æggelederne og ind i bækkenhulen i stedet for ud af kroppen. De fordrevne endometrieceller fanges i kroppen, typisk i bughulen og på overfladen af bækkenorganerne, hvor de vokser og fortsætter med at fortykkes og bløde i løbet af hver menstruationscyklus.

I vævet opstår en irritationstilstand, der dannes arvæv og sammenvoksninger som er unormale bånd, nærmest spindelvævs lignende fibrøst væv, der medfører at muskler, bindevæv og organer nærmest klistrer sig sammen. 

Selv om den nøjagtige årsag til endometriose ikke er helt sikker, menes at hormonelle ubalancer, autoimmnune lidelser, operationer kan være medvirkende årsager til spredningen af endometrie celler. Kvinder der ikke har født, har kort cyklus mindre end 27 dage, har lav BMI, går tidlig i overgangsalderen menes at have en højere risiko.

Tilstanden er ikke usædvanlig hos kvinder i 30-40 års alderen. Der vurderes at op til 20 % af alle kvinder har endometriose. 

Det primære symptom på endometriose er bækken/ underlivs smerter, ofte cyklus betinget. Selv om mange kvinder oplever kramper i løbet af deres menstruationsperiode, beskriver kvinder med endometriose typisk menstruationsmerter, som langt værre end normalt. De har også en tendens til at opleve, at smerten stiger over tid.

Smerterne kan være varierende alt efter, hvor det endometrielle væv befinder sig og er også meget forskellig fra person til person. 

Symptomerne er ofte afhængige af nervesystemets tilstand, dvs. stress, travlhed og psykiske belastninger kan ofte forværre smerterne forbundet med endometriose.

Fælles tegn og symptomer på endometriose kan omfatte:

 

 • Smertefulde menstruationer (dysmenoré)

 • jag i underlivet

 • konstante dybe smerter i underlivet

 • Kraftige og uregelmæssige blødninger

 • tunghed i underlivet 

 • Bækken smerter og kramper kan begynde før din periode og forlænge flere dage i din periode.

 • lændesmerter

 • udstrålende smerter ned i benene til lysken eller skambenet

 • mavesmerter evt diarré, forstoppelse, oppustethed eller kvalme, især i menstruationsperioder.

 • smerter med afføring

 • Smerter med samleje.

 • vandladnings problemer

 • Barnløshed

 • Træthed

 

Den største komplikation ved endometriose er nedsat fertilitet. Ca. en tredjedel til halvdelen af kvinder med endometriose har svært ved at blive gravid.

 

For at graviditeten skal forekomme, skal et æg frigives fra en æggestok, transporteres gennem den nærliggende æggeledder, befrugtes af en sædcelle og fastgøres til livmodervæggen for at begynde udvikling. Endometriose kan påvirke æggelederen og forhindre at ægget og sæden mødes. Men tilstanden synes også at påvirke frugtbarheden på andre måder ved beskadigelse af ægproduktionen.

Endometriose er undertiden forvekslet med andre tilstande, der kan forårsage bækken smerter derfor anbefaler vi, at du er blevet udredt ved din egen læge eller gynækolog.

 

Vores behandlinger kan anbefales som et supplement til medicinsk behandling, men kan også stå alene.

Vi anvender teknikker som
DIN BEHANDLING

Din Manuelle behandling vil typisk foregå på følgende måde:

 

1. Behandling vil tage 80 minutter og indeholde en samtale, en undersøgelse og behandling samt en planlægning af et forløb tilpasset netop dig i forhold til de udfordringer, der kan være. 

 

Dine opfølgende behandlinger vil typisk vare 50 minutter med en grundig manuel behandling med massage og arvæv behandling Vi anbefaler at du får 1 manuel behandling hver uge/ 14. dag i op til 6 uger eller ind til dine gener aftager.  

 

De uger, hvor du har din menstruation anbefaler vi kun Laser Terapi.

Vi anbefale dig at supplere med Laser Terapi hvilket slår inflammationen ned og mindsker arvæv. 

Har du spørgsmål er du altid velkommen til, at kontakte os 

PRISER

1. Manuelle Behandling Varighed 80 min. Pris 775,- kr.

Behandling med Gigalaser samt Manuel Terapi  50 min Pris 600,- kr.

Laser Terapi 30 min 350,- kr.

bottom of page