top of page

BEHANDLINGER TIL KVINDER

Muskelknuder kan irriterer livmoderen og gøre den større, hvilket kan være årsag til de kraftige og smerterfulde blødninger.

Dog er kraftige blødninger ikke nødvendigvis ens betydende med, at der er noget galt, men de er ofte forbundet med smerter og påvirker din hverdag både fysisk, psykisk og socialt. 

+
Fibromer

Mange kvinder har fibromer - muskelknuder i livmoderen. Det er dog ikke alle der får symptomer. 

Risikoen øges i takt med, at vi bliver ældre. Når vi når overgangsalderen stopper fibromerne dog med at vokse, på grund af den nedsatte østrogen produktion.

Muskelknuder ses hyppigst hos kvinder mellem 40 og 50 år kan påvises i op til 70-80 %. De optræder sjældent før 30 års alderen, og hos kvinder i 30'erne, kan påvises fibromer hos 20 og 40 %.

Muskelknuder (fibromer) er godartede bundter af muskelvæv, der udgår fra livmoderens væg. De kan sidde inde i livmodervæggen, på overfladen af livmoderen eller inden i livmoderhulen. I sjældne tilfælde kan de også sidde på æggestokkene.

I gennemsnit har omtrent halvdelen af alle kvinder har prøvet at have muskelknuder inden overgangsalderen. 

Ved muskelknuder ses symptomer som;

 

  • Uregelmæssige blødninger

  • Smerter ved menstruation

  • Kraftige menstruationer

  • Smerter i nedre del af maven og i lænden

  • Fornemmelse af tyngde og tryk på blæren

  • Hyppig vandladningstrang

  • Problemer med maven - evt. forstoppelse

  • Smerter eller ubehag i forbindelse ved sex

  • Fertilitets problemer

Muskelknuder kan give uregelmæssige blødninger ved, at de irriterer livmoderslimhinden (endometriet). En gennemsnitlig menstruationscyklus varer cirka 28-29 dage. 

Hvis din menstruation varer i mere end syv dage, hvis der går mindre end tre uger imellem fra 1. menstruations dag til næste menstruations start, hvis du bløder mellem menstruationerne, eller hvis du bløder efter samleje betragtes dine blødninger at være uregelmæssige.

Muskelknuder (fibromer) kan udover smerter også være årsag til oppustethed i den nederste del af maven. De kan også være årsag til, at du har problemer med maven, da de kan trykke på tyktarmen og forårsage forstoppelse og smerter i forbindelse med afføring. 

Muskelknuderne kan også tyngde og give trykken på blæren, som sidder lige under livmoderen og derfor være årsag til hyppig vandladnings trang. Hvis et fibrom sidder tæt på skeden eller livmoderhalsen, kan du opleve ubehag, smerter og blødning når du har sex.

Fibromer kan være årsag til infertilitet. Afhængigt af muskelknudernes størrelse, form og hvor de sidder henne i livmoderen, kan de forhindre et ellers befrugtet æg i at sætte sig fast på livmoder slimhinden. De kan klemme af for æggelederne, og nedsætte muligheden for graviditet. 

Muskelknuder øger risikoen for spontan abort. 

 

Livsstil kan have indflydelse på dannelsen af muskelknuder samt generne herfra. 

Er dårligt kredsløb øger risikoen for, at udvikle muskelknuder - fibromer. Det er derfor også vigtigt at være aktiv, motionere og spise sundt. Risikoen for fibromer øges hos kvinder med for høj BMI. Dette skyldes sandsynligvis hormonelle ubalancer i forbindelse med overvægt.

Gennem manuelle behandlinger, øges blodgennemstrømningen til din livmoder. Alle strukturerne i og omkring de reproduktive organer (i hele underlivet, bækken og lænd) blødgøres, så de igen kan bevæge sig frit i forhold til hinanden, hvilket er vigtigt for at sikre deres optimale funktion. 

Vi planlægger din behandling så den passer til dig og de problematikker som du oplever.

Vi anvender teknikker som
DIN BEHANDLING

Din Manuelle behandling vil typisk foregå på følgende måde:

 

1. Behandling vil tage 80 minutter og indeholde en samtale, en undersøgelse og behandling samt en planlægning af et forløb tilpasset netop dig i forhold til de udfordringer, der kan være. 

 

Dine opfølgende behandlinger vil typisk vare 50 minutter med en grundig manuel behandling med massage og mobilisering, hvor vi anvender relevante teknikker. Vi anbefaler at du får 1 manuel behandling hver uge/ 14. dag i op til 6 uger eller ind til dine gener aftager.  

Alt efter problematikken kan vi anbefale dig at supplere med Laser Terapi.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til, at kontakte os 

PRISER

1. Manuelle Behandling Varighed 80 min. Pris 775,- kr.

Efterfølende Manuel Behandling Varighed 50 min. Pris 500,- kr.

Behandling med Gigalaser samt Manuel Terapi  50 min Pris 600,- kr.

bottom of page