top of page

Før graviditet behandling

Sikre optimale forhold i dit bækken og underliv. Blod og nerveforsyning til de reproduktive organer

+
Før- graviditetsbehandling

Før graviditeten er der en række tiltag du selv kan gøre for at optimerer dine chancer for graviditet, en god graviditet og fødsel.

For at opnå graviditet skal du naturligvis stoppe med prævention. Hvis du er stoppet med P-piller kan det godt tage tid inden du igen får ægløsning.  

Du kan øge chancerne for graviditet når du:

​​

  • ​Øger din fysiske og psykiske sundhed

  • spiser regelmæssigt og sundt med langsomme kulhydrater

  • tager tilskud af vitaminer og mineraler  

  • har en normal BMI

  • ikke ryger, drikker alkohol eller bruger narkotika 

  • motionere 

​Der er mange, der har en forventning om, at kunne blive gravide, når de ønsker det. Det går ikke altid så let, som ønsket, hvilket kan være en svær proces.Kun 25 % af unge raske par opnår graviditet inden for den første måned de prøver. Inden for 3 måneder lykkes det for 60 % og ca 80 % bliver gravide inden for 1 år.

Er du i tvivl om din livsstil eller ønsker du, at lave nogle forandringer kan du få hjælp gennem coaching.

En undersøgelse fra Harvard  "Harvard Nurses' Health Study" fra 2017 viste at Kvinder med den bedste fertilitet spiste mindre transfedt, mindre sukker fra kulhydrater, spiste mere protein fra grøntsager end fra dyr, spiste mere fiber og jern, tog flere multivitaminer, spiste mere enkelt umættet fedt som olivenolie, havde en lavere BMI og trænede i længere tid hver dag end kvinderne med de største fertilitetsproblemer.

En for lav eller høj BMI kan være årsag til en uregelmæssig cyklus og kan påvirke din ægløsning. 

 

Hos Fertilitets behandling Horsens, kommer vi omkring alle de aspekter du ønsker. Vi tilbyder dig en vitamin test den første gang du kommer. Herud fra kan vi anbefale dig, hvilke vitaminer/ mineraler du kan tage som tilskud alt efter, hvilke udfordringer du har. 

 

Er du ligeledes stresset kan det være en medvirkende årsag til, at du ikke umiddelbart bliver gravid, så hurtigt som ønsket. Der kan også være andre psykiske årsager som påvirker dig, sorgen over at være barnløs eller andre traumer der påvirker din krop. Da krop og sind hænger sammen, kan det anbefales at tage fat på disse ting, hvis det skulle være tilfældet. 

Det er også vigtigt du trives i dit job, at dine arbejdstider/ arbejdspres ikke belaster dig. Er du stresset kan du med fordel vælge at forlænge dine fertilitetsbehandlinger og få ekstra tid til afslappende massage. Vi tilbyder også mindfulness forløb

Undgå unødvendigt medicin, tal med din læge herom, hvis du er i tvivl. Du må aldrig bare ophøre med, at tage din ordinerede medicin uden samråd med lægen. 

De fleste praktiserende læger tilbyder også rygestop kurser, hvis du skulle have brug for hjælp til, at kvitte smøgerne.​ Rygning kan påvirke slimet i livmoderhalsen så sædcellerne hindres i at nå frem til ægget. Rygning øger ligeledes risikoen for spontan abort.

Har I prøvet mere end et år anbefaler vi, at I kontakter egen læge eller en gynækolog for yderligere udredning. 

Jo ældre du er øges risikoen for fertilitets problemer og spontane aborter. En god fysik bevirker, at du har nemmere ved at blive gravid, at du kan mindske risikoen for komplikationer under graviditeten, har den øgede effekt, at selve graviditeten og fødslen kan være nemmere at håndtere for din krop.

Hvis du til gengæld dyrker meget motion, skal du også være opmærksom på, at overdrevet træning og motion kan forstyrre de kvindelige kønshormoner progesteron og østrogen​, hvorved risikoen for infertilitet øges.

Hvis du er normalvægtig anbefales at dyrke motion 1- 4 timer ugentligt og gerne med en dag imellem så du har en dag til at restituere. Vælg for en periode motion, der ikke er for hård som fx yoga, svømning, gåture og lignende. En guidline er at din puls ikke kommer over 130 mår du træner. Du kan finde flere gode råd i bogen "fertilitet og fysioterapi" af Anne Marie Jensen. Bogen kan købes i klinikken. 

 

Vi kan anbefale dig, at deltage på vores Mojzis øvelses hold. Det er øvelser vi anbefaler dig at lave både før, under og efter graviditet. Det er øvelser der kan udføres af alle, uanset om du har dyrket motion ind til nu. Øvelserne findes også beskrevet i bogen "fertilitet og fysioterapi"

 

En god balance i kroppen og optimal funktion i musklerne medvirker desuden til, at du øger dine chancer for graviditet. Har du problemer med smerter i underlivet, bækken, lænden mv vil behandling heraf kunne optimere dine chancer for graviditet samt, at du forebygger komplikationer der kan komme under graviditeten.

En "før graviditets behandling" vil bestå af manuel behandling, der sikrer en øget blodgennemstrømning i vævet så affaldsstofferne bedre transporteres væk. Musklerne afspændes og eventuelle smerter og dysfunktioner i og omkring leddene behandles.

 

Vi planlægger en behandling tilpasset dig og dine udfordringer.

Du kan læse mere om behandlingerne herunder samt under fertilitetsbehandling.

Vi anvender teknikker som...
PRIS

Manuel Behandling -Combimassage Tid 50 min Pris 450,- kr.

Fysioterapi hos Anna Tid 50 min Pris 450,- kr. (der ydes tilskud fra Danmark)

Manuel behandling med gigalaser Tid 80 min 600,- kr. 

Hvis der ønskes Zoneterapi kan dette bookes som tillægsbehandling 30 min til +175,- kr.

 

Primær behandler: Helle & Anna

Fysioterapi: Anna 

Zoneterapi: Helle

bottom of page