top of page

Smerter i Underlivet

Underlivs smerter er karakteriseret som smerter i den nederste del af maven eller kønsorganerne og kan være akutte, kroniske eller varierende i takt med menstruation som cykliske smerter.

+
Omkring din behandling

​Underlivssmerter er meget hyppige og udgør ca. 1-2 % af alle henvendelser til egen læge.

 

Smerter i underlivet kan være lokaliseret til den ene/begge sider af underlivet med strålen ned i benet som en konstant eller jagende smerte. Smerterne kan trække helt ind i skeden og forværres ved samleje. Smerterne kan stamme fra livmoder, æggestokke, æggeleder, kønsorganerne, urinblæren, urinleder eller tarmsystemet.

Smerter opstået akut kan skyldes infektioner, graviditet uden for livmoderen, cyster, abort mm. 

Symptomerne kan være

  • Smerte ved menstruation

  • kraftig/ uregelmæssig menstruation

  • kroniske smerter i underlivet

  • Trykken i underlivet

  • Smerter ved samleje

  • Oppustet mave

  • Smerter ved vandladning

  • Problemer med fordøjelsen

  • Smerter i lænden

 

I langt de fleste tilfælde skyldes årsagen, til smerter i underlivet, muskelspændinger i underlivet/ bækken regionen. Især spændinger i Iliopsoas musklen som er en stor muskel der ligger på indvendige side af rygsøjlen og udspringer fra den nederste brysthvirvel samt alle lændehvirvler og har sit forløb ned gennem bækkenet og hæfter øverste på lårbens knoglen. 

Ofte kan der være en tendens til oppustet mave med nedsat fordøjelse. Mange kvinder har ligeledes problemer med lænden.  

​Hos kvinder mellem 20 og 30 år er den hyppigste årsag muskelspændinger opstået efter en underlivs sygdom (klamydia, underlivs -eller blærebetændelse mv) eller på grund af dårlig holdning. Muskelspændinger kan også være et naturligt forsvar, til at beskytte sig selv hvor spændingerne bliver en dårlig vane. Muskelspændinger i underlivet svarer til at have spændinger i nakken og skal behandles for, at få smerterne væk. 

 

Endometriose er en tilstand, hvor den slimhinde der findes inde i livmoderhulen også vokser andre steder uden for livmoderen eller i livmodervæggen. Tilstanden er ikke usædvanlig hos kvinder i 30-40 års alderen

Muskelspændinger i bækkenbunden ses hyppigt hos kvinder med vulvodyni. Om det er på grund af smerterne, at der opstår muskelspændinger eller om muskelspændingerne er med til at udvikle vulvodyni vides dog endnu ikke med sikkerhed.

Problemer i samliv, på arbejdet eller andre stress tilstande; seksuelle overgreb, sorg eller kriser kan være med til at vedligeholde smerterne, ofte helt ubevidst.

Smerter i underlivet er dog ofte forbundet med menstruations cyklus. De fleste kvinder har på et tidspunkt prøvet, at have menstruationssmerter, men nogle kvinder lider hver månded med så kraftige smerter, at det påvirker hverdagen.

Vores Livmoder består af 3 lag, hvor det inderste er slimhinden, også kaldet endometriet. Det er endometriet der frastødes ved menstruation, når et befrugtet æg ikke sig fast.

Smerter og kramper under menstruation kan opstå på grund af en dårlig blodcirkulation i området.

 

Når der er muskelspændinger i bækken og lænde regionen og låste led i rygsøjlen vil nerve- og blodforsyningen være nedsat til underlivet, hvilket forårsager smerter.

Ved at behandle vævet i området vil livmoderen som også fungere som en muskel, bedre kunne slappe af og bevæge sig frit, hvorved smerterne og kramperne vil aftage. Blodgennemstrømningen vil øges, hvilket vil vil optimere funktionen i alle organer og alt væv.

Vi anbefaler, at du er blevet undersøgt af din egen læge eller udredt ved en Gynækolog. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at supplerer med anden relevant behandling, for at øge din livskvalitet. Ligeledes anbefaler vi, at du supplerer med manuel behandling ved ovenforstående problematikker.  Vores behandling kan også stå alene og har ingen bivirkninger. 

 

Vi anvender teknikker som
PRISER

 

1. Manuelle Behandling Varighed 80 min. Pris 775,- kr.

Efterfølende Manuel Behandling Varighed 50 min. Pris 500,- kr.

Behandling med Gigalaser samt Manuel Terapi  50 min Pris 600,- kr.

bottom of page