top of page

FERTILITETS BEHANDLING TIL KVINDER

Fremmer funktionen i de reproduktive organer ved, at sikre fri bevægelighed, optimere lymfe/blod gennemstrømning samt nerveforsyning i både underlivet/bækken og ryg.

Behandlingen er et alternativ eller supplement til anden fertilitetsbehandling.

+
MANUEL FERTILITETS BEHANDLING

 

Den manuelle fertilitets behandlingen er en blid massage samt mobilisering der anvendes for, at genoprette eventuelle dysfunktioner i de reproduktive organer som følge af muskelspændinger/ skævheder i rygsøjle og bækken, arvævsproblemer efter operation/ kejsersnit eller infektioner/ sygdomme. 

Behandlingen kan være relevant, hvis du har en eller flere af følgende problematikker;

 • Smerter ved menstruation

 • Uregelmæssig cyklus

 • PCO/PCOS

 • Arvæv efter operationer; mave/kejsersnit, bækken, lænden

 • smerter eller kramper i underlivet, lysken,

 • endometriose eller sexuelle overførte sygdomme

 • abort -spontan og provokeret

 • Smerter i bækkenregionen; underliv,hofte, balder, korsben,halebenet,  

 • Smerter i nakke - piskesmæld, lænden, ryg 

 • smerter ved sex eller at sidde ned i længere tid

 • underlivsinfektioner; blærebetændelse, underlivsbetændelse, svamp mv

 • maveproblemer

 • Fysisk-, psykisk eller seksuelt misbrug

 • Stress 

 

Med princippet om, når musklerne spænder op skabes nogle ubalancer i kroppen, behandler vi med manuel terapi for, at få muskulaturen til at slippe sin spænding. 

Spændinger som kan komme af forkerte arbejdsstillinger, dårlig holdning, traumer fra trafikuheld og fald, sorg eller stress med videre. Massagen har desuden også en positiv virkning på nervesystemet, da det får kroppen til at frigive antistresshormoner.

Er musklerne spændte kan de trække leddet/leddene skævt og holder dem i en forkert position. Ligeledes vil en spændt muskulatur forhindre en optimal funktion af kredsløb og lymfesystem. 

Når leddene først sidder skævt kan det klemme nerveforsyning både til de reproduktive organer, men også til muskulaturen som derfor fastholdes i en øget spænding. For at oprette ubalancerne vil det ofte være en nødvendighed både at behandle led og muskler samtidig.

Dårlige arbejdesstillinger og dårlig sammenfalden holdning kan skabe ubalancer i kroppen fordi rygmarven komprimeres. Kroppens organer inklusiv de reproduktive, er altså afhængige af rygsøjlen kan bevæge sig frit, for at de kan yde optimalt.

Arvæv efter operationer er også med til, at nedsætte bevægeligheden i vævet i og omkring vores organer. En nedsat cirkulationen af blod og lymfe kan skabe et problem i et organ og sænke det generelle sundhedsniveau. Hvis der har været reduceret cirkulation i flere år eller tiår, kan celler, væv eller endog hele organer i værste fald få nedsat funktion.

 

Vi arbejder altid med Psoas musklen i fertilitets behandlingen, da den har en tendens til give skævheder og dermed smerter i lænd og ryg. Da den ligger meget tæt på de reproduktive organer kan en spændt Psoas være medvirkende til afklemning af æggestokkene. Psoas kaldes også for sindets budbringer, da den reagerer på stress, hvorfor det også er oplagt at behandle på den, når du er i en situation, med uønsket barnløshed.

Fertilitet behandlingen suppleres som regel altid med Laser Terapi, da laserlyset tilfører mere energi i cellerne, forbedre blodcirkulationen samt har en inflammations dæmpende effekt. 

* et Fertilitets forløb er minium 3 betalte manuelle behandlinger i hver cyklus (inklusiv laser, hvis nødvendigt)

Hvis I har forsøgt, at blive gravide i mere end et år anbefaler vi, at du/I er undersøgt ved egen læge eller er udredt ved en gynækolog omkring jeres situation. 

DIN BEHANDLING

Din fertilitets behandling vil typisk foregå på følgende måde:

 

1. Fertilitets behandling vil tage 90- 120 minutter og indeholde en samtale, en undersøgelse og behandling samt en planlægning af et forløb tilpasset netop dig i forhold til de udfordringer, der kan være. 

 

Dine opfølgende behandlinger vil typisk vare 60 - 90 minutter, hvoraf 30 min er afsat til Laser behandling. Den resterende tid vil være en grundig manuel behandling med massage og mobilisering, hvor vi anvender relevante teknikker. Vi anbefaler at du får 1 manuel fertilitets behandling hver uge i 3 uger op til ægløsning i et forløb på minimum 3 måneder, med mindre graviditet opnåes.​ Du kan sagtens få behandling selvom du har din menstruation. Ved endometriose anbefales at få laserbehandling uden manuel behandling ved menstruation!

Laser Terapi anbefales 2 gange om ugen 5-6 behandlinger op til ægløsning. Det vil sige 1 gang ud over din manuelle behandling. 

Har du spørgsmål er du altid velkommen til, at kontakte os 

PRISER

 

Fertilitets Behandling Varighed 50 min. Pris 600,- kr.

Behandling Manuel Terapi/ Mercier Therapy M.V. Varighed 50 min. Pris 600,- kr.

Behandling Manuel Terapi/ Mercier Therapy M.V. + Laser Terapi Varighed 50 min. Pris 600,- kr.

Behandling med Gigalaser, Manuel Terapi  + 30 min ekstra tid Pris 775,- kr.

bottom of page