top of page

BEHANDLINGER TIL KVINDER

Overgangsalderen kan være præget af hormonelle forandringer, der kan manifestere sig både fysisk og psykisk for kvinden, indtil hendes krop genfinder en hormonbalance. Har du problemer, kan vi hjælpe dig med at genoprette balancen.

+
PERI/ MENOPAUSE

 

Menopausen/ perimenopausen / præmenopausen markerer slutningen af ​​de reproduktive år og er det tidspunkt i dit liv, når du naturligt holder op med at have menstruationsperioder. Det sker når æggestokkene holder op med at producere østrogen, som er det hormon, der hjælper med at kontrollere menstruationscyklussen. Den gennemsnitlige alder, når kvinder går i overgangsalder er 51 år og menopausen regnes fra du ikke har haft menstruation i et år. 

Nogle kvinder har ingen eller kun få symptomer op til eller i menopausen og andre kvinder har mange symptomer der påvirker hverdagslivet. 

Det kan være symptomer som

 • uregelmæssig menstruation

 • hedeture

 • søvnproblemer - især med at falde i søvn

 • tørhed af slimhinder (bland andet i skeden)

 • øget vandladnings trang

 • svien ved vandladning

 • øget tendens til underlivs- og urinvejsinfektioner

 • øget udflåd

 • led og muskel smerter

 • hjertebanken

 • vægtøgning

 • Psykiske symptomer, humørsvingninger, depression, koncentrations besvær

I forbindelse med at overgangsalderen sætter ind holder æggestokkene op med at producere hormoner. Når østrogen niveauet falder kan skeden blive mere tør, rød, irriteret og mindre elastisk, hvilket kan resulterer i bland andet smerter under sex. 

Desuden vil der naturligt være et øget tab af knoglemasse efter menopausen og der er generelt større risiko for hjerte-kar sygdomme.

Hedeture skyldes ubalancer i hormonsystemet. Du kan mindske dine hedeture ved at minimerer 

1. kemisk stress- giftstoffer fra mad, kemikalier fra hudpleje produkter, medicin mm.

2. fysisk stress - skader i kroppen, kroniske eller pludselige uheld, infektioner, inflammation, hvilket du er mere sårbar overfor i menopausen

3. psykisk stress - job, familie, forventninger til dig selv/fra andre, følelsesmæssig krise

Det er vigtigt med en sund og varieret kost både før og i menopausen. Sørg for at få kosttilskud af blandt andet D-vitamin og Calcium for, at styrke knoglerne. Vælg sunde fødevarer og sørg for, at holde dit blodsukker stabilt, da både et for højt og lavt, eller svingende blodsukker påvirker dit humør men også dine hedeture. Det er vigtigt du har en god fordøjelse så du kan optage vigtige næringsstoffer og forhindre at der kommer giftstoffer ind i cellerne. En god fordøjelse sikre et godt immunforsvar og nedsætter risikoen for sygdom. 

Ønsker du, at foretage nogle livsstilsændringer, men ikke helt ved hvordan du kommer igang, kan vi tilbyde dig sessions ved Sundhedscoachen. Vi laver også vitamin test og vejleder dig i, hvilke du med fordel kan supplere til din sunde kost. 

Ligeledes er motion også vigtigt for, at undgå knogle tab og styrke helbredet generelt - både i forhold til kredsløb og hormonbalancen. 

Motion med vægtbæring; gå og løbeture styrker knoglerne, styrketræning styrker musklerne der beskytter vores led, Yoga og andre balancetrænende former for idræt er også at anbefale, da det mindsker risikoen for fald med knoglebrud til følge. Desuden vil hormon balancerende yoga øvelser hjælpe dig til få det bedre i din krop. Vi tilbyder forløb hold træning i klinikken. 

Undgå stress da langvarig stress skaber ubalancer i din krop. Ved stress aktiveres vores sympatiske nervesystem- kamp-frys-flygt systemet. Der lukkes ned for flere funktioner i kroppen, som ikke er nødvendige, når du er på flugt/ i krisetilstand. Der bliver ubalance i hormonerne og stress hormonerne får musklerne til, at spænde op. 

 

Vi tilbyder dig en professionel manuel behandling af dine fysiske gener, så dine smerter i muskler og led kan aftage. Desuden påvirker massage også det parasympatiske nervesystem, det beroligende nervesystem, hvilket er godt for kroppen.  

Det er ikke altid let at skulle håndtere en hverdag med forskellige symptomer og påvirkninger i kroppen. Det kan have indflydelse på livskvaliteten, det sociale og samlivet. 

Er du psykisk stresset kan det hjælpe, at få sat ord på dine udfordringer. Vi tilbyder coaching i forhold til job, familie, sex, kost mv.

Desuden tilbyder vi forløb med mindfulness, som kan give dig nogle gode redskaber til at din krop er i balance. Meditation har en god indvirkning på kroppen, da der er opmærksomhed på åndedrættet. Ved at få godt med ilt rundt til cellerne hjælper du blandt andet dine mitokondrier inde i cellerne, så de igen producerer nok energi til dig. Dette vil bevirke, at du også mentalt vil få mere energi og føle mere overskud.   

 

Oplevelsen af menopausen kan være meget forskellig. Det er dog vores erfaring at de fysiske gener i kroppen også påvirker sindet og overskuddet i hverdagen. Gennem manuel behandling og øvelser kan du mindske dine gener. Din krop behøves ikke udtrættes bare fordi du er i menopausen. 

Vi tilbyder dig en behandling sammensat til dig, efter det som netop du har brug for. 

Vi anvender teknikker som
PRISER

1. Manuelle Behandling Varighed 80 min. Pris 775,- kr.

Efterfølende Manuel Behandling Varighed 50 min. Pris 500,- kr.

Behandling med Gigalaser samt Manuel Terapi  50 min Pris 600,- kr.

Behandler: Helle 

bottom of page