© 2017 Ergomazone

Proudly created with Wix.com

Følg os på

Kontakt os for mere information

 • Wix Facebook page

Åbnings tider

Mandag - Torsdag : Kl 8-18

Fredag: Kl 8-15

 

Mojzisova Metoden

Mojzis Metoden er opkaldet efter den tjekkiske sygeplejerske Ludmila Mojzisova. Hun arbejdede dog mere med bevægeapparatets problematikker og med smerter i underlivet, end med pleje og medicin. I sit arbejde med kvinder fandt hun ud af, at der var en sammenhæng mellem hendes manuelle behandling, øvelser og kvindernes pludselige evne til at blive naturligt gravide.

Mojzis Metoden er baseret på princippet om, at der er refleksive forhold mellem rygsøjlen og de indre organer. 

Hvis der opstår en dysfunktion i rygsøjlen, forekommer der også en dysfunktion af det tilsvarende indre organ. Og omvendt. 

Langvarig irritation/ inflammation af nervefibrene forårsager en øget spænding i musklerne omkring hvirvlerne.

En længervarende tilstand som denne vil kunne forstyrre de autonome og somatiske nerveforbindelser til og fra, blandet andet, de reproduktive organer.

Ligesom andet organmuskulatur er det naturligt at både livmoderen og æggestokke trække sig sammen og udvide sig ved nerveimpulser. 

Selv æggelederne skal kunne bevæge sig frit for at samle ægget op fra æggestokken og ved hjælp af peristaltiske bevægelser bevæge ægget frem til livmoderen, hvor det befrugtede æg skal sætte sig fast i slimhinden. 

Livmoderen skal kunne bevæge sig med sammentrækninger, hvis ægget ikke er befrugtet, så slimhinden udstødes og kvinden får sin menstruation. Hvis ægget derimod er befrugtet og kvinden er gravid skal livmoderen senere kunne trække sig sammen, så hun får veer.

Disse dysfunktioner kan opstå efter traumer/skade fx ved fald, trafikuheld, livsstilssygdomme, holdningsproblemer, hvor der opstår inflammatoriske processer i bækkenet, forandringer i hvirvlerne/ discus, skævheder i led mm.

Muskulære spændinger forårsaget af stress, inaktivitet, dårlige arbejdsstillinger med videre, kan nedsætte blodgennemstrømningen til de reporduktive organer, så der ikke blev tilført nok blod/energi til, at en graviditet kan udvikle/fuldende sig. 

Dette resulterer i, at kvinden er funktionel steril, hvilket med fordel kan behandles med manuel behandling og øvelses terapi. 

Det er altså en fordel at modtage mojzisova behandling, hvis du har smerter i bækkenet og eller lænden, muskelspændinger i ryggen, spændinger i inderlår, svage og slappe ballemuskler, spændinger i bækkenbunden. Afspænding af muskelerne og mobilisering af led kan sikre øget blodgennemstrømning til organerne samt sikre, at de kan bevæge sig frit.

Mojzisovas behandlings metode kan anvendes til følgende Problematikker:

 

 • Ryg problemer 

 • Scoliose

 • ​Rotationer af 3., 4. og 5. lændehvirvler

 • Bækkensmerter

 • Hyppige aborter

 • Smerter ved halebenet

 • menstruations smerter

 • Infertilitet 

 • Skævheder i bækkenet

 • Nedsat tarmfunktion

 • nedsat blærefunktion

 • Operationer i bækken regionen

 • Traumer

Kvinder der er fysiske aktive har lettere ved at blive gravide. 

Stillesiddende arbejde foran computeren kan resulterer dårlig holdning og i svage muskler i blandt andet baller, mave og ryg. Inaktivitet kan give problemer med mave/tarm funktionen, kredsløbsproblemer, hovedpine, migræne samt andre livsstilssygdomme som er med til at udskyde graviditet. 

En dårlig holdning belaster din rygsøjle, dine muskler vil spænde op og der vil kunne forekomme nerveafklemning. 

En dårlig sammenfalden holdning vil mindske pladsforholdende til dine organer og den store vejrtrækningsmuskel diafragma, som er med til at pumpe blodet til og fra organerne, vil være begrænset i sin udfoldelse. 

Arbejdsrelateret stress er også et problem for fertiliteten i dag, derfor anbefales det også at kigge på mængden af ting i hverdagen, der kan resulterer i yderligere stress. Det er vigtigt at dyrke motion flere gange ugentligt, men overtræning kan også blive et problem.  

Mojzis Metoden ligger stor vægt på hjemmeøvelser og har fokus på kropsholdning og ergonomi.

Øvelserne er blide yoga lignende øvelser. Gennem afslapningsøvelser vil de forkortede muskler afspændes og forlænge sig, gennem styrkeopbyggende øvelser vil de svækkede muskler stramme op, og gennem mobilisering af led fjernes blokeringer, hvilket 

fører til eliminering af rygsøjlens dysfunktion og de indre organers irritation. 

Det er en god ide at få gennemgået øvelserne af din behandler, så du er sikker på du udfører dem rigtigt. Det må aldrig gøre ondt at lave øvelserne i det tilfælde er det vigtigt at finde årsagen hertil, og få behandlet denne inden du forsætter med øvelsesprogrammet. 

Vi anbefaler, at du deltager i Mojzisova holdtræning i klinikken, hvis du har mulighed for det. 

Hjemme øvelserne ligger meget i dine egne hænder. Hvis du i forvejen ikke kan lide at motionere, vil du sandsynligvis ikke bryde dig om øvelserne. Men hvis du på den anden side, ser det som en mulighed til at komme igang og nærme dig problemet aktivt, så vil øvelserne helt sikkert kunne gøre noget godt for dig.

De fleste kvinder er rigtig glade for at have muligheden og følelsen af, at kunne gøre noget selv. Og er du vant til motion, er det også en god måde at forsætte med, at være aktiv på, hvis du skal skære ned på for hård eller for meget sport.

I kan også, som par, lave øvelses programmet sammen, hvilket gør det lettere, ved at kunne motivere hinanden. 

Det eneste du/I skal bruge er en yogamåtte, en pude, og en yogablok.

Ligeledes kan være en fordel at udfører mojzisova øvelser op til IUI og IVF Behandling for at øge chancerne for at behandlingen virker første gang.  

Behandlingen er uden bivirkninger og de fleste kvinder oplever at komme af med gener fra ryg og bækken samt cyklus påvirkninger

Behandlingen

Der fortages en grundig undersøgelse af din krop; muskelspændinger, nedsat ledbevægelighed -skævheder/låsninger, palpationsømhed, vegetative forandringer i huden. 

Ud fra undersøgelsen anvendes forskellige teknikker som massage, psoas release og articulation til, at afspænde og mobilisere muskler og led. 

Behandlingen er ofte kombineret med  inferød lys/ laser terapi i 20 min for at opvarme og afspænde vævet. 

Øvelses programmet skal udføres derhjemme ca. 5 gange om ugen ind til næste behandling mellem 1. menstruationsdag og ægløsning.