top of page

Smerter i Underlivet

Underlivs smerter er karakteriseret som smerter i den nederste del af maven eller kønsorganerne og kan være akutte, kroniske eller varierende i takt med menstruation som cykliske smerter.

+
Underlivssmerter

​Underlivssmerter er meget hyppige og udgør ca. 1-2 % af alle henvendelser til egen læge.

 

Smerter i underlivet kan være lokaliseret til den ene/begge sider af underlivet med strålen ned i benet eller om i lænden som en konstant eller jagende smerte. Smerterne kan trække helt ind i skeden og forværres ved samleje. Smerterne kan stamme fra livmoder, æggestokke, æggeleder, kønsorganerne, urinblæren, urinleder eller tarmsystemet.

Smerter opstået akut kan skyldes infektioner, graviditet uden for livmoderen, cyster, abort mm.

Smerter i underlivet er ofte forbundet med menstruations cyklus. De fleste kvinder har på et tidspunkt prøvet, at have menstruationssmerter, men nogle kvinder lider hver månded med så kraftige smerter, at det påvirker hverdagen.

Vores Livmoder består af 3 lag, hvor det inderste er slimhinden, også kaldet endometriet. Det er endometriet der frastødes ved menstruation, når et befrugtet æg ikke sig fast.

Smerter og kramper under menstruation opstår på grund af en dårlig blodcirkulation i området. 

Symptomerne kan være

 • Smerte ved menstruation

 • kraftig/ uregelmæssig menstruation

 • kroniske smerter i underlivet

 • Trykken i underlivet

 • Smerter ved samleje

 • Oppustet mave

 • Smerter ved vandladning

 • Problemer med fordøjelsen

 • Smerter i lænden

 

I langt de fleste tilfælde skyldes årsagen, til smerter i underlivet, muskelspændinger i underlivet/ bækken regionen. Især spændinger i Iliopsoas musklen som er en stor muskel der ligger på indvendige side af rygsøjlen og udspringer fra den nederste brysthvirvel samt alle lændehvirvler og har sit forløb ned gennem bækkenet og hæfter øverste på lårbens knoglen. Musklen passere forbi æggestokke, livmoder og blæren og derfor kan spændinger i psoas muskel forveksles med smerter fra blæren eller de reproduktive organer. 

Ofte kan der være en tendens til oppustet mave med nedsat fordøjelse når musklerne i lænde og mave regionen er spændte. 

Når der er muskelspændinger i bækken og lænde regionen og låste led i rygsøjlen vil nerve- og blodforsyningen være nedsat til underlivet, hvilket forårsager ubalancer og smerter.

Psoas musklen får lænden til at svaje og hofterne til at bøje. Den er meget aktiv både ved gang samt i stående og siddende stilling, hvor den er med til, at justere kroppens holdning.  

Mange kvinder har samtidig problemer med lænden netop på gund af dårlig holdning evt. i forbindelse med dårlige arbejdsstillinger. 

​Hos kvinder mellem 20 og 30 år er den hyppigste årsag muskelspændinger opstået efter en underlivs sygdom (klamydia, underlivs -eller blærebetændelse mv) eller på grund af dårlig holdning.

Muskelspændinger kan også være et naturligt forsvar i forbindelse med stress eller traumer. Når musklerne spænder op som forsøg på, at beskytte dig kan det blive en dårlig vane og fastholdelse i nervesystemet og smerterne kan blive kroniske. Muskelspændinger i underlivet svarer til, at have spændinger i nakken og skal behandles for, at få smerterne væk. 

Andre årsager til smerter i underlivet kan være

 • PCO/ PCOS

 • Fibromer- muskelknuder

 • Endometriose

 • Stress/ Traumer

 • Vulvodyni

Uanset årsagen vil der være muskelspændinger i underlivet/ bækken området. 

Ved at behandle vævet i området vil livmoderen som også fungere som en muskel, bedre kunne slappe af og bevæge sig frit, hvorved smerterne og kramperne vil aftage. Blodgennemstrømningen vil øges, hvilket vil vil optimere funktionen i alle organer og alt væv.

Vi tilpasser naturligvis den manuelle behandling til dig og dine problematikker. 

Vi anbefaler, at du er blevet undersøgt af din egen læge eller udredt ved en Gynækolog. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at supplerer med anden relevant behandling, for at øge din livskvalitet. Ligeledes anbefaler vi, at du supplerer med manuel behandling ved ovenforstående problematikker.  Vores behandling kan også stå alene og har ingen bivirkninger. 

 

Vi anvender teknikker som
PRISER

 

1. Manuelle Behandling Varighed 80 min. Pris 775,- kr.

Efterfølende Manuel Behandling Varighed 50 min. Pris 500,- kr.

Behandling med Gigalaser samt Manuel Terapi  50 min Pris 600,- kr.

bottom of page