top of page

BEHANDLINGER TIL KVINDER

Vores smerteroplevelse kan øge den fysiologiske stressrespons, der sker i kroppen og være medvirkende til at vi, har kroniske smerter.

+
Stress og bækkensmerter

 

Vi anvender teknikker som

Bækken smerter er resultatet af en neuromuskulær tilstand, der forstærkes med angst og smerte hos både mænd og kvinder. 

Undersøgelser har vist, at myofasciale triggerpunkter, er et net af hypersensitive og ømme punkter, i bækkenets spændte muskelfibre, er stærkt påvirket af stress. Gevirtz og Hubbard foretog undersøgelser af den elektriske aktivitet af triggerpunkter og deres forhold til stress. 

Selv den mindste stigning i angst og bekymring kan resultere i en øget spændingen i musklerne, hvilket kan betyde at  

personer, der lider af bækken smerter, kan opleve en forværring af deres smerter ved stress. 

Når vi oplever en fysisk- eller psykologisk trussel stiger cortisol niveauet, hvilket er helt normalt, for at give mere energi til hjernen og nervesystemet så vi kan klare de stressfremkaldende stimuli eller undslippe fare.

En stressor kan være en fysiske eller psykisk trussel mod sikkerhed, status og velvære/helbred. Årsagerne kan være, problemer i samlivet, hvor der er vedvarende vrede, en arbejdssituation, hvor du regelmæssigt er udsat for frustration eller lever med en følelse af frygt eventuel på grund af en generel tendens til at have katastrofe tanker, eller andre stress tilstande; seksuelle overgreb, sorg eller kriser kan være med til, at vedligeholde smerterne, ofte helt ubevidst. 

Den følelsesmæssige reaktion betyder altså noget for spændingstilstanden i vores muskler. Kroppens sprog er det første vi lærer at bruge, før vi kan tale. Dette sprog slipper vi aldrig. Muskler og følelser er tæt forbundet og musklerne i vores underliv er ingen undtagelse.

Der er dog mange, der ikke er bevidste om denne følelsesmæssige sammenhæng. Har du først vænnet dig til disse følelsesmæssige mønstre som en del af din hverdag, er du måske ikke opmærksom på sammenhængen mellem det og dine underlivssmerter. Hvis du for eksempel boede i vand, ville du heller ikke bemærke, at du var våd!

Årsagerne til muskelspændinger i underlivet er derfor mange, og som oftest er det en kombination af det hele.

Generelt kan man nok konstatere, at det drejer sig om en ond cirkel.

Længerevarende stress medfører inflammation i kroppen og forlænger cortisol niveauet i kroppen. Ved stress vil der generelt være en overreaktion i det negative feedbacksystem, hvilket kan medfører hormonelle forandringer blandt andet en cortisol dysfunktion, hvilket kan have en negativ virkning både fysisk og psykisk. Dette betyder, at der i forvejen fysiske symptomer kan opleves en forværing.

 

Inflammation i kroppen medfører oxidativ, nitrosativstress og frie radikaler, hvilket medfører en nedsat funktion på celleniveau pga nedsat energitilførelse, hvor symptomerne kan være

 • inflammation

 • muskel og led smerter

 • træthed

 • påvirket humør/ depression

 • nedsat hukommelse

 • øget hjertefrekvens

 • øget Blodtryk

 • overfladisk vejrtrækning

 • øget svedsekretion

 • nedsat funktion af nonvitale organer

 • forhøjet blodsukker

 

Når vi arbejder med bækken og underlivs problemtikker er det vigtigt, også at tage højde for kroniske tilstande af angst, frygt, bekymringer, sorg, vrede eller utilfredshed for, at sikre en optimal behandling af smerterne.

Vores måde at se tingene på synes måske at afvigelse fra den konventionelle opfattelse, men vi tror på en sammenhæng mellem krop og sind.

Vi ser altså også smerter i bækkenet som et muligt fysisk udtryk for de livsudfordringer det enkelte menneske kan opleve.

Til gengæld er det også en mulighed for dig til, at se tingene i et andet perspektiv.

Når vi er stressede og det autonome- sympatiske nervesysyetm er overaktivt skabes der over tid et ufrivilligt miljø i bækkenbunden som kan fastholde en ond cirkel af spænding, angst og smerter.

Når denne cyklus er sat i gang har den sit eget liv og for, at bryde denne cirkle er det nødvendigt, at vi bringer det parasympatiske nervesystem i spil. En reduktion af stress og angst vil som oftest medføre en reduktion af smerterne. 

Mindfulness meditation og dybe vejrtræknings øvelser suppleret med manuel behandling kan være effektivt.

 

Vores manuelle behandling har til formål at genoprette vævets evne til at slappe af, så det kan udføre sine normale funktioner og vende tilbage til en smertefri og dysfunktionsfri tilstand. Med bland andet triggerpoint- og myofasciale release (MFR) samt med yoga øvelser/ Mojzisova øvelser og mindfulness breathing mindskes triggerpoint smerter, afslappes kronisk kontraherede muskler og på denne måde hjælpes bækken musklerne til, at slappe af med det formål, at mindske bækken, lænde og underlivssmerter.  

Mojzisova
Mojzisova
press to zoom
Arvævs Behandling
Arvævs Behandling
press to zoom
Laser Terapi
Laser Terapi
press to zoom
Mercier Therapy
Mercier Therapy
press to zoom
Psoas Release
Psoas Release
press to zoom
Manuel Behandling
Manuel Behandling
press to zoom
Zoneterapi
Zoneterapi
press to zoom
DIN BEHANDLING

Din Manuelle behandling vil typisk foregå på følgende måde:

 

1. Behandling vil tage 80 minutter og indeholde en samtale, en undersøgelse og behandling samt en planlægning af et forløb tilpasset netop dig i forhold til de udfordringer, der kan være. 

 

Dine opfølgende behandlinger vil typisk vare 50 minutter med en grundig manuel behandling med massage og mobilisering, hvor vi anvender relevante teknikker. Vi anbefaler at du får 1 manuel behandling hver uge/ 14. dag i op til 6 uger eller ind til dine gener aftager.  

Alt efter problematikken kan vi anbefale dig at få instruktion til hjemme øvelser evt. at deltage på hold - mojzisova og eller mindfulness/ mindfulness breathing. 

Har du spørgsmål er du altid velkommen til, at kontakte os 

PRISER

1. Manuelle Behandling Varighed 80 min. Pris 775,- kr.

Efterfølende Manuel Behandling Varighed 50 min. Pris 500,- kr.

Behandling med Gigalaser samt Manuel Terapi  50 min Pris 600,- kr.

Instruktion til øvelser 30 min 250,- kr - i forbindelse med anden behandling 150,- kr

bottom of page