top of page

BEHANDLINGER TIL KVINDER

Vulvodyni er en fællesbetegnelse over forskellige smertetilstande i og omkring indgangen til skeden.

+
SMERTER I UNDERLIVET

 

Vi anvender teknikker som
Smerter i underlivet - Vulvodyni

Smerter i underlivet kaldes også 'vulvodyni' som er latin og betyder “smertefuld vulva”.

Årsagerne til vulvodyni kendes ikke med sikkerhed. Det menes, at en medvirkende faktor kan være irritation, skader på nerver omkring skedeåbningen, tidligere underlivsinfektioner eller lokal hudallergi.

Muskelspændinger i bækkenbunden ses hyppigt hos kvinder med vulvodyni. Om det er på grund af smerterne, at der opstår muskelspændinger eller om muskelspændingerne er med til at udvikle vulvodyni vides dog endnu ikke med sikkerhed.

Symptomerne kan være

  • stikken

  • dunken

  • ømhed

  • svie

  • kløe

  • smerter ved sex

  • hudløshed

Smerterne i underlivet kan være sporadiske eller konstante og det kan være så ubehageligt, at det er virkelig ubehageligt at sidde, at bevæge sig i længere tid eller at have sex. Smerterne kan vare fra måneder til år og kan forsvinde lige så pludseligt, som de opstod.

Når der er ubalancer i vores krop og vi har smerter vil vores muskulatur i området også spænde op, hvilket kan forværre tilstanden. 

Når musklerne spænder op vil der være en generel dårligere blodforsyning til området. Vores celler i været har brug for ilt til at lave opheling med.  

Nervebeskadigelsen eller nedsat nerveforsyning kan være opstået efter operation, fødsel, efter en sportsskade eller fald, hvor der er sket skade på bækkenet eller låsninger i rygsøjlen. 

Soft Laser Terapi kan have en gavnlig effekt fordi det overordnet øger blodgennemstrømningen til området.

Den manuelle terapi får musklerne og vævet i underlivet til at slappe af, hvorved nogle af dine smerter aftager.

Da der ofte ikke er nogle fysiske tegn tages underlivssmerter ikke alvorligt. 

For nogle kvinder er der en sammenhæng med smerterne og seksuelle overgreb/ dårlige oplevelser, men hos mange kvinder findes der ingen umiddelbar årsag til smerterne. 

Hos de fleste kvinder er symptomerne også ledsaget af muskelsammentrækninger og muskelkramper i underlivet. Musklerne og bindevævet i dit bækken/ underliv er overspændte og typisk vil der også være lændesmerter. 

Det er vigtigt med en afspændende behandling og øvelser, hvor du selv kan spænde af. Ved smerter kan det altid anbefales at have sin opmærksomhed på dybe indåndinger og lange udåndinger.

Vi sammensætter den behandling, der er bedst for dig og de symptomer du har.

bottom of page