top of page

Behandlings metoder

Manuel Terapi

Manuel behandling betyder egentlig bare, at behandle med hænderne, hvilket der er forskellige effektive (ergo-/fysio) terapeutiske metoder til. 

Den manuelle behandlingen er en kombination af flere avancerede bløddelsteknikker:

 

​Alle teknikker har til formål, at genoprette eventuelle dysfunktioner i din krop. 

Alle systemer i kroppen - muskel-, skelet-, kredsløb-/lymfe-, nerve-/ organ, det hormonelle - samt det psykiske system påvirker alle hinanden. 

Med en omfattende uddannelse indenfor INS arbejder jeg med hele dit nerve system for, at skabe balance i din krop. Dette gør jeg med forståelsen for, hvordan dit nervesystem fungerer og hvordan stress for eksempel påvirker dine hormoner og funktionen af dine organer- også de reproduktive organer. 

Med massage løsnes muskelspændinger omkring bækken og lænd. De spændte muskler løsnes for at sikre, at de ikke nedsætter bevægeligheden i dine led og skaber en forkert holdning, som igen influerer på hvordan de indre organer har det og fungerer. Desuden har massagen også en beroligende virkning på kroppen. 

Manuelle teknikker til specifik behandling af organerne, bruges for at, øge blodgennemstrømningen til organet og optimerer funktionen.

Alle strukturer omkring organet løsnes med bløddelsteknikker og fascia release, for, at sikre din livmor, æggeleder og æggestokke kan bevæge sig frit i forhold til de omkring liggende strukturer - ligamenter, muskler, fasciner mv. Herved sikres ligeledes nerveforsyningen samt  frigivelsen af hormoner optimerer funktionen.

Teknikker

Forskellige teknikker der anvendes med det formål, at genoprette dysfunktioner i kroppen. 

  • Massage - løsning af muskulatur der løsner muskelspændinger i og omkring bækken og lænd. 

  • Massage af organer løsner knuder og blokeringer og øger blodgennemstrømningen.

  • Arvævbehandling - området omkring og langs arvævet behandles ved, at strække, justere, gribe og komprimere vævet for at øge bevægeligheden.  

  • Myofascial release(MFR)- et præcist afmålt blidt tryk/hold på bindevævet for at løsne stramme facier der trækker og klemmer muskler, organer, blodkar mm

  • Articulation af led- små ryk for, at påvirke stramme ledbånd og ledkapsler

  • Mobilisering -  Blide gentagende rytmiske og vuggende bevægelser for, at korrigerer og frigøre låste led. 

Vi arbejder ligeledes med mave/tarm funktionen, da denne også påvirker de reproduktive organer. En træg tarm kan trykke ned i det lille bækken/ underlivet og organerne, så funktionen heraf nedsættes. 

Løsning af diaphragmet, din vejrtræknings muskel er ligeledes vigtig da den arbejder sammen med din bækkenbund under ind og udånding. her fungerer de som en pumpe, der masserer din indre organer og sikre dem blodforsyning. 

Når vi arbejder med dit diaphragme aktiverer vi ligeledes din vagus nerve (din parasympatiske nerve) 

 

 

Vi arbejder altid med din Psoas muskel - din hoftebøjer. Den ligger dybt inde i maven på forsiden af din rygsøjle og forløber ned gennem lysken tæt op ad dine æggestokke.  

Psoas Musklen er også kaldet "sindets budbringer", da den reagere refleksivt på stress - altså når vi bliver bange eller kede af det.  Den reagere ved at kontrahere sig og kan have svært ved at give slip igen, hvilket kan give smerter i underlivet og lænden samt afklemme blod- og nerveforsyningen til de reproduktive organer.

Der er forskellige teknikker til at behandle din psoas muskel med. 

Arvæv fra operation eller kejsersnit er vigtigt at få løsnet, da det ofte laver sammenvoksninger ned i andre lag i vævet. Når arvæv sidder ned i fascierne omkring muskler og organer vil der være stramninger der gør at musklen eller organet ikke frit kan arbejde som det skal. 

Behandling foregår ved at området omkring og langs arvævet behandles ved, at strække, justere, gribe og komprimere vævet for at øge bevægeligheden.  

Behandlinger

Fertilitets Behandling 

Menstruations smerter

Menopause

Hormoner og cyklus

Metoder

Du kan læse mere om de forskellige metoder indenfor fertilitetsfremmende terapi og til behandling af bækken og underlivsproblematikker.

INS Terapi

Mojzisova Metoden

Mercier Therapy

Zoneterapi

Laser Terapi

Psoas Release

Kontakt mig for en gratis førsamtale

+45 20613958    |    info@ergomazone.dk

Sundhuset Ergomazone, Clarasvej 2, 8700 Horsens 

Åbningstid Mandag -Torsdag kl 8-18, Fredag kl 9-15

Bedste telefontid kl 8-9 og 12-13

Thanks for submitting!

bottom of page