top of page

Gravid Behandling

Behandling til gravide, efter fødsel og af spædbørn

Psoas Behandling

Psoas musklen er en vigtig muskel og antallet af problemer forårsaget af Psoas er ikke få: lændesmerter, sacroiliac smerter, iskias, disk problemer, skoliose, hofte degeneration, knæsmerter, fordøjelsesproblemer og ikke mindst menstruation smerter/problemer og infertilitet. 

Psoas behandling

Kan hjælpe dig ved

 • stress /bekymringer

 • anspændthed

 • spændinger

 • nakkesmerter

 • bækken smerter

 • lændesmerter

 • hovedpine

 • kvalme

 • hævede ben

 • Forstoppelse

 • urinvejsinfektioner

Da psoas musklen har en vigtig funktion under fødselen er det vigtigt, at den fungerer optimalt. Når barnet bevæger sig ned gennem fødselskanalen følger det Iliopsoas´  forløb, hvor musklen medvirker til

- at guide barnet ned igennem fødselskanalen

- udvidelsen af bækkenet

- at hjælpe dig under presseveerne

(epidural blokade kan påvirke psoas, og dermed forstyrrer den naturlige fødselsproces)​

Gravid behandling

Afspænder muskler i blandt andet bækkenregionen og medvirker til en lettere graviditet og fødsel

Under graviditeten, hvor vægten på maven øges, ændres kropsholdningen og der er en øget belastning af led og muskler, som skal arbejde hårdere. Ledbånd og ligamenter bliver løsere, hvilket kan give ømhed og smerter omkring forskellige led fx i bækken og lænderegionen.

Graviditets behandlingen vil indeholde blid manuel behandling, der sikrer en øget blodgennemstrømning i vævet så affaldsstofferne bedre transporteres væk.

Musklerne afspændes og eventuelle smerter i og omkring leddene lindres. Vi arbejder også med psoas musklen. 

Psoas kan have tendens til at blive stram og uelastisk, hvilket kan give problemer i kroppen da den fylder mere, klemmer organer i maven og underlivet, nedsætter blodgennemstrømningen og skaber mindre plads for dig og dit åndedræt samt giver mindre plads til din baby inde i maven. 

 

Et god funktion i musklerne medvirker til, at du får en lettere graviditet men også en lettere fødsel. Når muskler og led fungerer optimalt kan de hjælpe dig til at yde maximalt under dine presseveer og guide barnet ned gennem fødselskanalen.

Graviditets behandlingen kan med fordel kombineres med zoneterapi.  Zoneterapi skader ikke dit barn men øger derimod blodgennemstrømningen, tilførelsen af ilt og næringsstoffer til barnet. Samtidig kan det afhjælpe gener under graviditeten. 

Er du stresset gennem din graviditet har det vist sig, at kunne påvirke dit barn.

I følge Videnskab.dk kan kortisol, kroppens stress hormon, ret let trænge gennem moderkagen særligt i de første 3 måneder af graviditeten. På den måde kan hormonet gå fra moderens blodbane over i fosterets. Stress gennem din graviditet menes at være medvirkende til, at dit barn i fremtiden er letpåvirkelig overfor stress. 

Føler du dig stresset kan du kontakte mig for coaching.

Eller du kan booke en afslappende helkropshotstones massage.Massage virker mod stress og stimulerer dannelsen af gode hormoner. i kroppen.

Efter fødsel

En efter fødselsbehandling er egnet hvis du oplever smerter i bækkenet/ underlivet, efterveer, barselsflåd, forstoppelse eller vandladningsproblemer, efter fødslen. 

Det tager ca. seks til otte uger for underlivet og livmoderen at heles. Livmoderen begynder at trække sig sammen til normal størrelse lige efter fødselen og nogle uger frem. Amningen hjælper på denne proces.

Muskler og ligamenter i bækkenbunden er overbelastede og trætte og der kan være hævelse efter, at have båret graviditeten.

Problemerne plejer at blive bedre så snart hævelsen er væk, da der så vil være en bedre opheling.

Men det er vigtigt, at dine muskler bliver trænet op igen, hvilket du kan gøre ved knibeøvelser. Vi anbefaler dog, at du også forsætter med at lave Mojzis øvelserne, som du kan finde i bogen "Fertilitet & Fysioterapi" af Anne Marie Jensen. 

Hvis du ikke tidligere har deltaget i vores Mojzis holdtræning, kan du få vejledning i øvelserne, så du er sikker på du laver dem rigtigt. 

Det er ikke ualmindeligt at have muskelspændinger i underlivet efter graviditeten og fødslen. Nogle gange kan spændingerne give gener og smerter i hele bækkenet, maven og lænden. Maven kan være oppustet og du oplever måske problemer med fordøjelsen. 

 

Ved at behandle på vævet i mave, bækken og lænderegionen kan forholdene for organer, muskler og led øges.

Her benytter vi flere forskellige teknikker til at behandle dine problemer. Blandt andet psoas release og INS Terapi. 

Har du fået kejsersnit anbefaler vi, at du så snart arret er helet op, får arvæv behandling, da det vil være med til at forebygge sammenvoksninger og senkomplikationer. Du kan læse mere om arvæv behandling

Føler du dig stresset, udfordret , har haft en hård fødsel eller mangler troen på dig selv med din nye rolle som mor, så kontakt mig for coaching. 

Behandling af spædbørn

Anbefalers hvis dit barn, tydeligt brokker sig/græder når det skal sove, ligge på maven eller hvis dit barn kun vil dreje hovedet til den samme side. Hvis dit barn har problemer med fordøjelsen eller har et skævt kranie.

Hos nogle børn er tarmsystemet ikke helt modent til, at fordøje modermælken/ erstatning og der kan gå noget tid inden tarmbakterier og fordøjelsesenzymer fungerer som de skal, hvilket kan resultere i ekstra meget luft i maven som giver mavekramper og gør baby utrøstelig.

I behandlingen anvendes zoneterapi for at styrke  immunforsvaret og sætte gang i fordøjelsen

Jeg tjekker, om der er skævheder og fejlstillinger i kraniet, rygsøjlen og ved sacro-iliaca leddet, hvilke ikke er ualmindelige gener opstået under fødslen.

Nakken og ryggen kan have fået en hård fart under fødslen, også under kejsersnit.

 

Med kranio sakral terapi og blid triggerpoints massage frigives eventuelle spændinger i musklerne, som er medvirkende til en fastlåsning af leddet. 

De fleste spædbørn kan godt lide at få zoneterapi og reagerer som oftest med træthed efter behandlingen.

Dog er der også tilfælde hvor barnet reagerer med uro og gråd under og efter behandlingen, da behandlingen godt kan sætte gang i maven. 

 

De fleste forældre oplever at generne mindskes og at behandlingen skaber trivsel og velbehag for dit barn. Du kan holde øje med effekten ved, at observere varigheden af barnets grådanfald, intensiteten af gråden samt hvor let det er at trøste.

I enkelte tilfælde vil vi henvise dig videre til en osteopat eller kiropraktor, der kan rette op på udtalte skævheder så dit barn ikke får problemer med sit bevægeapparat senere i udviklingen fx når det skal til at ligge på maven, kravle eller gå. Motoriske problemer kan senere give problemer med koncentration og indlæring.

Vi booker 30 minutter, så der ro og god tid til behandlingen.

Selve behandlingen varer typisk 10-20 minutter.

I de fleste tilfælde anbefales 2 behandlinger med ca 6 dages mellemrum, herefter 1 behandling efter 14 dage.

Det afhænger dog af problematikken. 

 

Uanset om dit barn har komplikationer eller ej er en spædbarns behandling altid en god start på livet!

bottom of page