top of page

Manuel Fertilitets behandling

RESTORATIV MASSAGE TERAPI TIL KVINDER OG MÆND

Hvordan forgår det?

Til din første behandling afsættes 90 min.  Så har vi god tid til samtalen, undersøgelse og den manuel behandling. 

Her planlægger vi et forløb tilpasset netop dig i forhold til de udfordringer, der kan være. 

Dine opfølgende behandlinger vil typisk vare 60, hvoraf 15- 20 min er afsat til Laser behandling.

Den resterende tid vil være en grundig manuel behandling med massage og mobilisering, hvor vi anvender relevante teknikker/metoder.

 

Vi anbefaler, at du får 1 manuel fertilitets behandling hver uge i 3 uger op til ægløsning. Du kan sagtens få behandling selvom du har din menstruation. Ved endometriose anbefales kun, at få laserbehandling uden manuel behandling ved menstruation! 

Laser Terapi kan i nogle tilfælde anbefales 2 gange om ugen 5-6 behandlinger op til ægløsning. Det vil sige 1 gang ud over din manuelle behandling. Som regel er det nok med den manuelle behandling der er inklusiv laser 1 gang om ugen. 

 

Ved et behandlingsforløbet anbefales minimum 3 måneder, med mindre graviditet opnåes.​ De fleste opnår graviditet her indenfor. Andre kan vare længere. 

Har du spørgsmål er du altid velkommen til, at kontakte os for en forsamtale. 

Manuel Fertilitets behandling

Den manuelle fertilitets behandlingen er en blid massage samt mobilisering der anvendes for, at genoprette eventuelle dysfunktioner i de reproduktive organer som følge af muskelspændinger/ skævheder i rygsøjle og bækken, arvævsproblemer efter operation/ kejsersnit eller infektioner/ sygdomme. 

Med princippet om, når musklerne spænder op skabes nogle ubalancer i kroppen, behandler vi med manuel terapi for, at få muskulaturen til at slippe sin spænding. 

Spændinger som kan komme af forkerte arbejdsstillinger, dårlig holdning, traumer fra trafikuheld og fald, sorg eller stress med videre. Massagen har desuden også en positiv virkning på nervesystemet, da det får kroppen til at frigive antistresshormoner.

Er musklerne spændte kan de trække leddet/leddene skævt og holder dem i en forkert position. Ligeledes vil en spændt muskulatur forhindre en optimal funktion af kredsløb og lymfesystem. 

Når leddene først sidder skævt kan det klemme nerveforsyning både til de reproduktive organer, men også til muskulaturen som derfor fastholdes i en øget spænding. For at oprette ubalancerne vil det ofte være en nødvendighed både at behandle led og muskler samtidig.

Dårlige arbejdesstillinger og dårlig sammenfalden holdning kan skabe ubalancer i kroppen fordi rygmarven komprimeres. Kroppens organer inklusiv de reproduktive, er altså afhængige af rygsøjlen kan bevæge sig frit, for at de kan yde optimalt.

Arvæv efter operationer er også med til, at nedsætte bevægeligheden i vævet i og omkring vores organer. En nedsat cirkulationen af blod og lymfe kan skabe et problem i et organ og sænke det generelle sundhedsniveau. Hvis der har været reduceret cirkulation i flere år eller tiår, kan celler, væv eller endog hele organer i værste fald få nedsat funktion.

Har du symptomer som

Behandlingen kan være relevant, hvis du har en eller flere af følgende problematikker;

 

 • PCO(S)

 • endometriose

 • klamydia

 • muskelknuder

 • stofskifte- /autoimmune lidelser 

 • infektioner.

 • Arvæv efter operationer; mave/kejsersnit, bækken, lænden

 • Smerter ved menstruation

 • Uregelmæssig cyklus

 • smerter eller kramper i underlivet, lysken,

 • endometriose eller sexuelle overførte sygdomme

 • abort -spontan og provokeret

 • Smerter i bækkenregionen; underliv,hofte, balder, korsben,halebenet,  

 • Smerter i nakke - piskesmæld, lænden, ryg 

 • smerter ved sex eller at sidde ned i længere tid

 • underlivsinfektioner; blærebetændelse, underlivsbetændelse, svamp mv

 • mave/fordøjelsesproblemer

 • Fysisk-, psykisk eller seksuelt misbrug

 • Stress 

Årsags sammenhænge

Nævnte sygdomme/problematikker er forbundet med spændinger og eller arvæv i underlivet/bækken. Gennem den manuelle terapi sikres at dine reproduktive organer fungerer optimalt

Nogle kvinder med endometriose kan have problemer med at blive gravide, fordi der dannes sammenvoksninger og arvæv omkring æggestok og æggeleder.

En ubehandlet klamydia kan brede sig til en underlivsbetændelse, hvilket kan være årsagen til at det befrugtede æg har svært ved at passere gennem æggelederen ned til livmoderen, så kvinden får vanskeligt ved at blive gravid.

Det samme gør sig gældende med infektioner generelt, at de efterlader arvæv og muskelspændinger.

Muskelknuder (fibromer) er godartede bundter af muskulatur, som vokser på livmoderen. De kan sidde i væggen, på overfladen eller inden i livmoderhulen. Muskelknuder kan også I sjældne tilfælde sidde på æggestokkene. Muskelknude forhindre livmoderen, eller æggestokke, i at bevæge sig frit. 

Kvinder med PCO(S), som har mangelfuld ægløsning pga ændring i hormonerne.

 

Hos ca. 40 %, er årsagen mekanisk infertilitet grundet forandringer i strukturerne i form af arvæv i livmoderen, fibromer, lukkede æggeledere, lukkede passage i livmoderhalsen mm. Ved disse problematikker kan ægget have problemer med at bevæge sig fra æggestokken, gennem æggelederen til livmoderen.

Mænd og Fertilitets behandling

Fremmer funktionen i de reproduktive organer ved at sikre fri bevægelighed, optimere lymfe/blod gennemstrømning samt nerveforsyning i både underlivet/bækken og ryg.

Vi anbefaler også mænd at booke en tid til behandling for, at få tjekket bækkenet for spændinger og låsninger, da det ligeledes kan have indflydelse på nedsat sædkvalitet. 

Har du problemer/ smerter i lysken, lænd eller ryg?  

Har du et stille siddende arbejde enten på kontor eller i bil?

Har du mange tunge løft eller dyrker du meget sport?

Har du været ude for et uheld som barn, ung eller voksen?

Er du påvirket af stress eller sorg?

Den manuelle behandling vare typisk 50 min og er bestående af massage inklusiv Psoas release og mobilisering samt brug af andre relevante teknikker, som du kan læse mere under "metoder" i hovedfanen. 

 

Nedsat sædkvalitet behandles med powerlaser, som har en effekt på aktiviteten i sædcellerne. 

Vi anbefaler altid, at du/I er undersøgt ved egen læge eller er udredt ved en gynækolog omkring jeres situation. 

Kontakt mig for en gratis førsamtale

+45 20613958    |    info@ergomazone.dk

Sundhuset Ergomazone, Clarasvej 2, 8700 Horsens 

Åbningstid Mandag -Torsdag kl 8-18, Fredag kl 9-15

Bedste telefontid kl 8-9 og 12-13

Thanks for submitting!

bottom of page