top of page

Blid behandling af det muskuloskeletale system 

Mojzisova Therapy

Psoas Behandling

Psoas musklen er en vigtig muskel og antallet af problemer forårsaget af Psoas er ikke få: lændesmerter, sacroiliac smerter, iskias, disk problemer, skoliose, hofte degeneration, knæsmerter, fordøjelsesproblemer og ikke mindst menstruation smerter/problemer og infertilitet. 

Psoas behandling

Behandligen er relevant ved 

Mojzisovas behandlings metode kan anvendes til følgende Problematikker:

 

 • Ryg problemer 

 • Scoliose

 • ​Låsninger/ rotationer af 3., 4. og 5. lændehvirvler

 • Smerter i lænden

 • Bækkensmerter

 • Skævheder i bækkenet

 • Smerter ved halebenet

 • menstruations smerter

 • Infertilitet 

 • Hyppige aborter

 • Nedsat tarmfunktion

 • nedsat blærefunktion

 • Operationer i bækken regionen

 • Traumer

 • spændinger i inderlår

 • spændinger i bækkenbunden

Mojzisova Therapy

Den tjekkiske sygeplejerske Ludmila Mojzisova arbejdede på et fakultet for fysioterapi & idræt. Her behandlede hun de studerende der i den forbindelse havde fået skader i bevægeapparatet. Hun opfandt sit eget behandlings system - Mojzis Metoden, som med tiden blev så populær at atleter, skuespillere mv fra hele verden opsøgte hende. 

I sit arbejde fandt hun ud af, at der var en sammenhæng mellem hendes manuelle behandling, øvelses terapi og kvindernes pludselige evne til at blive naturligt gravide.

Mojzis Metoden er baseret på princippet om, at der er refleksive forhold mellem rygsøjlen og de indre organer. 

Hvis der opstår en dysfunktion i rygsøjlen, forekommer der også en dysfunktion af det tilsvarende indre organ. Og omvendt. 

Langvarig irritation/ inflammation af nervefibrene forårsager en øget spænding i musklerne og inflammation omkring hvirvlerne.

Dysfunktionerne kan opstå efter traumer/skade fx ved fald, trafikuheld, livsstilssygdomme, holdningsproblemer, hvor der opstår inflammatoriske processer i bækkenet, forandringer i hvirvlerne/ discus, skævheder i led mm.

Muskulære spændinger forårsaget af stress, inaktivitet, dårlige arbejdsstillinger med videre, kan nedsætte blodgennemstrømningen til de reproduktive organer, så der ikke bliver tilført nok blod/energi til, at en graviditet kan udvikle og fuldende sig. 

Inaktivitet kan ligeledes give problemer med mave/tarm funktionen, kredsløbsproblemer, hovedpine, migræne samt andre livsstilssygdomme som er med til at give underlivsproblemer, uregelmæssig menstruation samt udskyde graviditet. 

Arbejdsrelateret stress er også et problem for fertiliteten i dag, derfor anbefales det også at kigge på mængden af ting i hverdagen, der kan resulterer i yderligere stress.

 

Det er vigtigt at dyrke motion flere gange ugentligt, men overtræning kan også blive et problem. Kvinder der er fysiske aktive har lettere ved at blive gravide. Derfor er der i Mojzisovas behandlingssystem og et øvelses program. 

 

Her modtager jeg mit certifikat fra Vlasta

 Mojzis metoden

Mojzis-metoden er en refleksiv metode, der anvender både mobilisering, blide teknikker og passiv bevægelse, massage samt termiske behandlings metoder. 

Behandlingen fokuserer på rygsøjlen, bækkenet og musklerne i hele kroppen.

Behandlingen omfatter også øvelses terapi. 

Ligesom andet organmuskulatur er det naturligt at både livmoderen og æggestokke trækker sig sammen og udvider sig ved nerveimpulser. 

Selv æggelederne skal kunne bevæge sig frit for at samle ægget op fra æggestokken og ved hjælp af peristaltiske bevægelser bevæge ægget frem til livmoderen, hvor det befrugtede æg skal sætte sig fast i slimhinden. 

Længervarende belastninger/ skader vil kunne forstyrre de autonome og somatiske nerveforbindelser til og fra vores organer - blandet andet, de reproduktive, hvorved der kan opstår ubalance i organerne. 

Gennem den manuelle behandling løsnes muskelspændinger, blokeringer samt låsninger i led, hvorved balancen i organerne  igen oprettes. 

Behandlingen er uden bivirkninger og de fleste kvinder oplever, at komme af med gener fra ryg og bækken samt cyklus påvirkninger. 

Behandlingerne er gode til alle kvinder unge som ældre der har underlivs/bækken samt fertilitets problematikker.  

Behandlingerne er også et godt supplement hvis du er i anden fertilitetsbehandling. Ligeledes vil det være en fordel, at udføre Mojzisova øvelserne op til IUI og IVF Behandling for at øge chancerne for, at behandlingen virker første gang. 

 

Behandlingen kan kombineret med  inferød lys/ laser terapi i 20 min for at opvarme og afspænde vævet. 

 Mojzis Øvelses Program

Mojzis Metoden ligger stor vægt på hjemmeøvelser og har fokus på kropsholdning og ergonomi.

Øvelserne er blide yoga lignende øvelser.

Yoga øvelses programet er en blid  måde at genoprette balance i din krop.

Gennem de afslappende øvelser vil de forkortede muskler afspændes og forlænge sig.  Med styrkeopbyggende øvelser vil de svækkede muskler stramme op og give mere stabilitet. De blide bevægelser giver mobilisering af led og fjerner blokeringer, hvilket fører til eliminering af rygsøjlens dysfunktion og de indre organers irritation. 

Det er en god ide at få gennemgået øvelserne af din behandler, så du er sikker på du udfører dem rigtigt.

Det må aldrig gøre ondt at lave øvelserne i det tilfælde er det vigtigt at finde årsagen hertil, og få behandlet denne inden du forsætter med øvelsesprogrammet. 

 

Vi anbefaler, at du deltager i Mojzisova holdtræning i klinikken, hvis du har mulighed for det. 

Hjemme øvelserne ligger meget i dine egne hænder. Hvis du i forvejen ikke kan lide at motionere, vil du sandsynligvis ikke bryde dig om øvelserne. Men hvis du på den anden side, ser det som en mulighed til at komme igang og nærme dig problemet aktivt, så vil øvelserne helt sikkert kunne gøre noget godt for dig.

De fleste kvinder er rigtig glade for at have muligheden og følelsen af, at kunne gøre noget selv. Og er du vant til motion, er det også en god måde at forsætte med, at være aktiv på, hvis du skal skære ned på for hård eller for meget sport.

I kan også, som par, lave øvelses programmet sammen, hvilket gør det lettere, ved at kunne motivere hinanden. 

Det eneste du/I skal bruge er en yogamåtte, en pude, og en yogablok.

Øvelses programmet skal udføres derhjemme ca. 5 gange om ugen ind til næste behandling mellem 1. menstruationsdag og ægløsning. 

bottom of page