top of page

PCO/PCOS

Behandling af underlivet

Symptomer

Fælles tegn og symptomer på endometriose kan omfatte:

 • Smertefulde menstruationer (dysmenoré)

 • jag i underlivet

 • konstante dybe smerter i underlivet

 • Kraftige og uregelmæssige blødninger

 • tunghed i underlivet 

 • Bækken smerter og kramper kan begynde før din periode og forlænge flere dage i din periode.

 • lændesmerter

 • udstrålende smerter ned i benene til lysken eller skambenet

 • mavesmerter evt diarré, forstoppelse, oppustethed eller kvalme, især i menstruationsperioder.

 • smerter med afføring

 • Smerter med samleje.

 • vandladnings problemer

 • Barnløshed

 • Træthed

 

Kvinder der ikke har født, har kort cyklus mindre end 27 dage, har lav BMI, går tidlig i overgangsalderen menes at have en højere risiko.

Endometriose

Endometriose er en ofte smerterfuld tilstand, hvor den slimhinde der findes inde i livmoderhulen også vokser i livmoderens muskulatur eller andre steder uden for livmoderen i æggestokke, æggeleder og bindevævet, tarmen, blæren. 

Det er normalt at det endometriske væv fortykkes, nedbrydes og bløder ved hver menstruation cyklus.

Ved endometriose strømmer menstruationsblodet indeholdende endometrieceller tilbage gennem æggelederne og ind i bækkenhulen i stedet for ud af kroppen. De fordrevne endometrieceller fanges i kroppen, typisk i bughulen og på overfladen af bækkenorganerne, hvor de vokser og fortsætter med at fortykkes og bløde i løbet af hver menstruationscyklus.

Dette giver smerter der kan være varierende alt efter, hvor det endometrielle væv befinder sig. 

I vævet opstår en irritationstilstand, der dannes arvæv og sammenvoksninger som er unormale bånd, nærmest spindelvævs lignende fibrøst væv, der medfører at muskler, bindevæv og organer nærmest klistrer sig sammen. Dette kan besværliggør transpoeten af ægget gennem æggelederen og mindske chancerne for at ægget befrugtes af sædcellen.

Den største komplikation ved endometriose er nedsat fertilitet.

Tilstanden er dog ikke usædvanlig hos kvinder i 30-40 års alderen. Der vurderes at op til 20 % af alle kvinder har endometriose. 

Årsag til endometriose menes at skyldes hormonelle ubalancer, autoimmnune lidelser, operationer der har være medvirkende til spredningen af endometrie celler.

Behandling

Det handler om din sundhed - balance både psykiske og fysisk. 

Endometriose er undertiden forvekslet med andre tilstande, der kan forårsage bækken smerter derfor anbefaler vi, at du er blevet udredt ved din egen læge eller gynækolog.

Vi behandler med manuelle INS teknikker for, at løsne arvæv og sammenvoksninger i  strukturerne i mave og bækken regionen.

 

Desuden tjekker vi sammen med dig, alle din krops systemer for at optimerer balancen i kroppen både fysisk og mentalt.  Vi arbejder altså med hele dit nervesystem.

Vi anbefaler også laserterapi, da det bekæmper inflammation og blødning i vævet. Desuden mindsker laser terapi arvæv. 

 

Vores behandlinger kan anbefales som et supplement til medicinsk behandling, men kan også stå alene.

Hvad kan du selv gøre

Det handler rigtig meget om din sundhed - både psykiske og fysisk. 

Symptomerne ved endometriose er ofte afhængige af nervesystemets tilstand. Hvis du er påvirket af stress, travlhed og psykiske belastninger kan det ofte forværre smerterne forbundet med endometriose.

Jeg tilbyder samtale til dig der er stresset eller har andre udfordringer, der påvirker dit mentale overskud og din glæde i hverdagen. 

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en før samtale. 

 

Vidste du, at Yoga, som en blid motionsform, kan styrke helbredet generelt - også i forhold til kredsløb og hormonbalancen. Yoga har blandt andet en rigtig god indflydelse på blod og nerveforsyningen til underlivet/organerne i bækkenet, det styrker bækkenbundsmusklerne og øger energi og overskud. 

Yoga virker afstresende og er med til at få dit nervesystem i balance. 

Vi tilbyder forløb hold træning i klinikken for alle. 

bottom of page